Tässä ihanan pehmeä ja raikas juustokakku, joka matkasi äidilleni synttärikakuksi. Ohje on taas jostain blogista napattu.

Pohja:

200 g Digestive keksejä

100 g margariinia

Täyte:

5 liivatelehteä

2½ dl Flora vispiä

200 g vaniljatuorejuustoa

2 prk päärynä-mangososetta (Bona)

1½ dl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

½ dl kylmää vettä

Päälle:

3 prk päärynä-mangososetta (Bona)

3 liivatelehteä

tilkka vettä

Murskaa Digestivet Minigrip-pussissa kaulimella muruiksi. Sulata rasva. Lisää sulaan rasvaan Digestive-murut, sekoita. Levitä irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja päärynä-mangososeet. Lisää tomu- ja vaniljasokeri. Liuota kuumaan veteen liivatteet, anna jäähtyä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli.

Päällistä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata liivatteet kuumaan veteen ja sekoita huolellisesti päärynä-mangososeeseen. Kaada varovasti täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin.

Tämän kakun koristelu ei onnistunut ihan niinkuin olisin halunnut, mutta äitini oli kakkuun tyytyväinen ja se on pääasia :)