Tässä ihanan pehmeä ja raikas juustokakku, joka matkasi äidilleni synttärikakuksi. Ohje on taas jostain blogista napattu.
Pohja:
200 g Digestive keksejä
100 g margariinia
Täyte:
5 liivatelehteä
2½ dl Flora vispiä
200 g vaniljatuorejuustoa
2 prk päärynä-mangososetta (Bona)
1½ dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
½ dl kylmää vettä
Päälle:
3 prk päärynä-mangososetta (Bona)
3 liivatelehteä
tilkka vettä
Murskaa Digestivet Minigrip-pussissa kaulimella muruiksi. Sulata rasva. Lisää sulaan rasvaan Digestive-murut, sekoita. Levitä irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja päärynä-mangososeet. Lisää tomu- ja vaniljasokeri. Liuota kuumaan veteen liivatteet, anna jäähtyä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli.
Päällistä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata liivatteet kuumaan veteen ja sekoita huolellisesti päärynä-mangososeeseen. Kaada varovasti täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin.
Tämän kakun koristelu ei onnistunut ihan niinkuin olisin halunnut, mutta äitini oli kakkuun tyytyväinen ja se on pääasia :)
Kommentit