Kevättalvella selasin läpi vanhoja reseptejäni. Tämä Kodin kuvalehden juhlakirja 90-luvun alusta osui käteeni ja ryhdyin selaamaan sitä. Tästä lehtisestä löytyi Suklaakakun ohje, jonka teimme vanhimman tyttäreni ristiäisiin. Nyt tyttäreni täytti 18 vuotta, ja ajattelin, että tämä kakku sopii loistavasti myös "aikuisuuden kynnyksen" juhlintakakuksi. Sen verran tämä ohje eroaa alkuperäisestä, että tässä on täytteessä lakkahillon lisäksi valkosuklaamousse. Kakku on erittäin maukas. Seuraavaan tekokertaan ei mene 18 vuotta :)

Suklaasydän

4 kananmunaa

1½ dl sokeria

3/4 dl perunajauhoja

1 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl lakkahilloa

1 kananmuna

1/4 dl sokeria

½ tl vaniljasokeria

1,25 dl Flora vispiä

100 g valkoista suklaata

2 liivatelehteä

Kuorrutus:

125 g margariinia

50 g tomusokeria

125 g taloussuklaata

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä vaahtoon sihdaten keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita kevyesti ja kaada sydänvuokaan. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 30-35 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri. Sulata suklaa ja yhdistä se muna-sokerivaahtoon kerman kanssa. Sulata liivatteet pieneen tippaan kuumaa vettä ja sekoita täytteeseen. Halkaise kakkupohja. Kostuta vaalealla mehulla tai vaniljamaidolla. Levitä kakkupohjalle lakkahillo. Kaada valkosuklaamousse hillon päälle ja nosta toinen levy päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Sulata kuorrutukseen tuleva suklaa mikrossa. Vaahdota kevyesti rasva ja tomusokeri. Sekoita vaahtoon suklaa. Jos kuorrutus on liian löysää, anna sen jähmettyä jonkin aikaa jääkaapissa.

Päällystä kakku kuorrutuksella. Tasoita pinta. Halutessasi voit sihdata pinnalle kaakaojauhetta.