Tämän piirakan ohjeen olen yhdistänyt eri ohjeista.

Pohja:

150 g voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

2 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

Täyte:

2 raparperin vartta

2 dl mansikoita lohkottuna

1 prk tuorejuustoa

3 keltuaista

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Valmista pohja. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Painele voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

Paloittele raparperit ja ripottele pohjataikinan päälle. Ripottele raparperien päälle ½ dl sokeria. Lisää mansikat. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset, vaniljasokeri ja ½ dl sokeria keskenään ja kaada raparperien ja mansikoiden päälle.

Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti vaniljakastikkeen kera.