Nämä odottivat kun tulin kotiin. Ohje on taas kerran Kaarina Roinisen kirjasta.

Pohja:

125 g margariinia

3/4 dl sokeria

½ kananmuna (loput voiteluun)

3½ dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

Täyte:

5-6 dl mustikoita tai puolukoita (meillä sekoitus)

3/4 dl sokeria

2 rkl perunajauhoja

Vatkaa margariini ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää ½ kananmuna sekä vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Siirrä taikina kelmulle ja pane toinen kelmu päälle. Painele taikina kelmujen avulla litteäksi ja laita kylmään jähmettymään.

Survo marjat sokerin ja perunajauhojen kanssa, jätä osa marjoista kokonaisiksi.

Vuoraa voidellut muffinivuoat (meillä silikoniset, niistä irtosivat erittäin helposti) painelemalla sormin taikinaa pohjalle ja reunoille. Pane vuokiin täytettä.

Kauli ylijäänyt taikina ohueksi levyksi ja ota vuoan kokoisella pyöreällä muotilla taikinalevyt. Nosta levyt täytteen päälle ja voitele kananmunalla. Voit myös tehdä ristikkoa piirakan pälle. Koristele raesokerilla (meillä ei sitä ollut, tavallinen sokeri ajoi asian)

Laita vuoat muffinipellille ja paista 225 asteessa uunin alinmalla ritilätasolla 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Nämä olivat todella hyvänmakuisia, sopivan happamia. Kiitos Lotta.