Nämä ovat myös herkkuamme. Ohje on joskus muinoin otettu Kodin Kuvalehdestä.
Pohja:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1½ dl maitoa
150 g voita
Kuorrutus:
50 g voita
4 rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
noin 1 pkt tomusokeria
Sulata rasva ja jäähdytä se (tai käytä juoksevaa maragriinia). Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoittele mukaan kuivat aineet ja maito. Lisää viimeisenä rasvasula.
Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin 25 min, eli kauniin ruskeaksi. Anna jäähtyä.
Sulata kuorrutusta varten rasva kattilassa. Lisää kahvi, kaakaojauhe ja tomusokeri. Lisää tomusokeria, kunnes seos on sopivan paksua. Sekoita kuorrutus tasaiseksi. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja koristele samantien strösselillä.
Pohjan voi tehdä kaksinkertaisena ja laittaa puolet pakkaseen odottamaan "makeanhampaan" kolotusta...
Kommentit