Olen selannut vanhoja ohjeitani lävitse, ja monta herkullista ja unhoittunutta reseptiä olenkin löytynyt. Tässä yksi.

Kun kaipaat pikkupaloja makeannälkään, tässä oiva ohje. Tämä on niin makeaa, mutta ah niin hyvää...

 

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

3 dl kaurahiutaleita

2 dl fariinisokeria

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

200 g voita tai margariinia

Täyte:

2 dl valkoista suklaata

2 dl mantelilastuja

2 isoa Dajm suklaapatukkaa

2 dl kinuskikastiketta

½ dl vehnäjauhoja

Yhdistä pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu rasva ja sekoita hyvin. Ota taikinasta talteen 2 dl päällistä varten. Levitä loput taikinasta 33x23cm kokoiseen vuokaan leivinpaperin päälle. Paista pohjaa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Pilko valkosuklaa ja Dajm tasakokoisiksi paloiksi. Yhdistä suklaat ja mantelilastut ja ripottele seos jäähtyneen pohjan päälle. Sekoita vehnäjauho kinuskikastikkeeseen ja levitä kastike täytteen päälle. Ripottele lopuksi päälle loppu muruseos.

Paista vielä noin 20 minuuttia, kunnes leivoksesta tulee kullanruskea. Leikkaa hyvin jäähtynyt leivos pieniksi paloiksi.

Ohje on repäisty syyskuun 2000 Kodin Kuvalehdestä.