Tämän kakun tein isälleni isäinpäiväksi.

Pohjana normaali 4 kananmunan tumma kakkupohja.

Täyte:

3 liivatelehteä

2 rkl Baileys-likööriä

2½ dl Flora Vispiä

125 g Mascarpone juustoa

1/4 dl tomusokeria

1½ tl vaniljasokeria

mansikka-vaniljahilloa

Kostutus:

½ dl Baileys likööriä

1½ dl maitoa

Kuorrutus:

sokerimassaa

kermavaahtoa, jossa mukana ripaus vanilliinikreemijauhetta

Tee kakkupohja normaalisti.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi, lisää vaahtoon Mascarponejuusto, tomu- ja vaniljasokeri. Kuumenna Baileys kattilassa ja sekoita liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku takaisin kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan.Kostuta alin pohja likööri-maitoseoksella, levitä päälle mansikkahilloa ja puolet täytteestä. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle. Kostuta se, levitä pohjan päälle hillo ja loput täytteestä. Aseta kolmas kakkupohja päällimmäiseksi ja kostuta se. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.

Kumoa kakku tarjoiluastialle. Vatkaa Flopra Vispi vaahdoksi. Lisää vähän vanilliinikreemijauhetta. Levitä vähän kermaa kakun pinnalle. Laita kerman päälle ohueksi kaulittu sokerimassa. Aseta sabloona sokerimassan päälle ja suihkuta kimallesprey kakun pinnalle. Pursota reuniin kermapursotukset. Laita koristeeksi kermaruusuja.

Täytteen ohje on Ulla Svenskin Biljardihain kakusta.