Tämän ohjeen bongasin Maku-lehdestä. Taisi olla Meiran mainos.

 

½ pkt (250 g) piparkakkutaikinaa
½ pkt (200g) kauramurotaikinaa
1 dl hasselpähkinäjauhetta (minä laitoin hasslpähkinärouhetta noin 3 rkl)

Väliin

1 dl vadelmahilloa

Kuorrutus

½ dl tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle

strösseliä

Kauli puolikas piparkakkutaikinalevy kauramurotaikinalevyn kokoiseksi. Ripottele hasselpähkinäjauhetta piparkakkutaikinalevyn pinnalle ja laita murotaikinalevy sen päälle. Painele levyt tiiviisti vastakkain. Ripottele loput hasselpähkinäjauheesta taikinalevyn kummallekin puolelle. Kaaviloi levy puolen sentin paksuiseksi ja ota levystä sydänmuotilla pikkuleipiä. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Jäähdytä ja täytä pikkuleivät. Sivele hilloa pikkuleivän pinnalle ja paina toinen pikkuleipä päälle. Sekoita kuorruteainekset ja levitä kuorrutusta pikkuleipien päälle. Ripottele pinnalle koristeet.

Itse koin hankalaksi noiden taikonoiden kaulimisen. Mutta pikkuleivistä tuli hyviä, ja osan tarjoan pikeerillä kuorrutettuna ja ei täytettynä.