Tässä herkullisen lohipiirakan ohje.

Pohja:

2 ¾ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl juustoraastetta

125 g margariinia

½ dl kylmää vettä

Täyte:

400 g lohta

1 prk kolmen sipulin kermaa

2 kananmunaa

juustoraastetta

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja juustoraaste. Nypi joukkoon margariini. Lisää nopeasti sekoittaen kylmä vesi. Painele kevyesti voidellun, ison piirasvuoan (halkaisija n. 27 cm) pohjalle. Pistele pohja haarukalla. Esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.

Viipaloi lohi ja ruskista se kevyesti. Mausta suolalla, pippurilla ja tillillä. Kaada esipaistetun pohjan päälle. Lisää juustoraastetta oman makusi mukaan. Sekoita kerma ja kananmunat ja kaada täytteen päälle.

Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Anna vetäytyä hetken ja koristele tuoreilla yrteillä.

Nämä suolaiset piirakat on siitä kivoja, että täytteeksi voi laittaa mitä kotona sattuu olemaan ja pohjien ohjeita minullakin on useampia. Tähän lohipiirakkaan tuo juustopohja sopi kivasti.