Tämän hyvän, helpon ja maukkaan lohipiirakkaohjeen löysin täältä. Ensimmäistä kertaa käytin lehtitaikinaa piirakan pohjana. Sopii siihen loistavasti. Ja oli vielä seuraavanakin päivänä ok:n makuista, vaikka lehtitaikina kärsii uudelleen lämmityksestä. Tässä minun versioni.

6 lehtitaikinalevyä

1 dl puuroriisiä

3 dl vettä, johon lisätty 1 tl kasvisliemijauhetta (riisin keitinvesi)

150 g pkt kylmäsavulohta

½ pkt valkosipulituorejuustoa

Keitä riisi kasviliemessä.

Sulata voitaikinalevyt ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa ylimäärät pois.

Sekoita riisin joukkoon tuorejuusto.

Paloittele lohi ja laita reilu puolet pohjan päälle. Kaada päälle riisiseos, tasoita pinta ja lisää loput lohipalat riisin päälle.

Tee ylijääneestä taikinasta ruudukko piirakan pinnalle. Voitele kananmunalla.

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.