Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!

Tämä kakku matkasi mukanani äidilleni. Itse sain tyttäreni tekemän Pääroffee-piirakan (siitä ei tullut otettua kuvaa, ohje löytyy täältä blogistani). Tämä äidille tekemäni kakku koostuu kakkutaikinasta, jota en ollut koskaan aiemmin tehnyt, mutta osoittautui loistavaksi pohjaksi. Täytekin oli uudella ohjeella tehty. Pinnalla kokeilin ensimmäistä kertaa vaahtokarkkimassaa, vähän huonoin kokemuksin, valitettavasti. En tiedä, kaulinko massan liian ohueksi (massa oli todella helppoa kaulita), se kun inhottavasti repeili reunoista, mitä sokerimassa ei tee. Eli lakkiaiskakuissa pitäydyn tutussa ja turvallisessa sokerimassassa. Mutta pohja ja täyte tulee hyvin suurella todennäköisyydellä yhteen lakkiaiskakkuun...

Ohje on napattu täältä.

Pohja:

2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa

Täyte:

3 liivatelehteä
100 g tummaa suklaata
4dl kuohukermaa
1prk mascarpone-juustoa
3 rkl sokeria
6rkl Baileys-likööriä

Kuorrutus:

sokerimassaa tai vaahtokarkkimassaa

Valmista pohja. Voitele ja korppujauhota vuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita vuorotellen joukkoon kuivat aineet ja maito. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 50-60 minuuttia. Anna taikinan seistä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi tumma suklaa veitsellä tai monitoimikoneella. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja sokeri. Kiehauta Baileys ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetken aikaa ja lisää sitten pienissä erissä täytteeseen. Sekoita joukkoon vielä suklaarouhe. Kaada puolet täytteestä ensimmäiseen väliina ja loput toiseen väliin. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Leivtä kakun pinnalle ohut kerros kermaa ennen ohueksi kaulitun kuorrutteen laittoa. Koristele kukkasilla.