Raparperiohjeet jatkuvat. Tämän ohjeen olen napannut Ilonasta. Lisäsin viimeiset pakkasessa olleet mansikat joukkoon.

150 g voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

½ l rapaprperinpaloja

1 dl mansikkalohkoja

1 tlk kermaviiliä (minä laitoin tuorejuustoa)

1 kananmuna

2-3 tl vaniljasokeria

1 dl sokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kermaviili (tuorejuusto), sokerit, kananmuna ja raparperinpalat. Kaada seos piirakan päälle ja levitä tasaiseksi.

Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.