Tämänkin ohjeen olen jostain blogista napannut mukaani.

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

125g voita

2-3 rkl vettä

Täyte:

4 dl rouhittua pähkinäseosta

150 g tummaa suklaata

2 kananmunaa

1½ dl fariinisokeria

1 dl siirappia.

Valmista pohja. Mitta jauhot kulhoon. Paloittele kylmä voi ja nypi jauhojen kanssa murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeaan tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa liikaa. Painele piirakkavuoan pohjalle. Pistele taikina haarukalla ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Esipaista pohjaa 225 asteessa 10-15 minuuttia. Laske tämän jälkeen uunin lämpötila 175 asteeseen. Pohjan paistuessa vatkaa kananmunat, fariinisokeri ja siirappi. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Ripottele pähkinärouhe esipaistetun pohjan päälle. Kaada kananmuna-suklaaseos pähkinöiden päälle. Paista uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Anna jäähtyä ja tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kanssa.