Porkkanakakusta on olemassa lukemattomia reseptejä. Tämän olen jostain napannut mukaani. Tällä ohjella tulee ihanan mehukas ja maukas kakku.

8 dl porkkanaraastetta

1½ dl mantelirouhetta

4½ dl vehnäjauhoja

3½ dl ruokokidesokeria

4 kananmunaa

1 prk ananasmurskaa

2 dl rypsiöljyä

3 tl kanelia

1 tl kardemummaa

2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

Kuorrutus

400 g maustamatonta Philadelpia-tuorejuustoa (2 pakettia, minä ostin aluksi vain yhden, joten jouduin kipaisemaan kauppaan...)

2 dl tomusokeria

loraus sitruunamehua

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja hyvin valutettu ananas. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia (tarkista kypsyys). Anna kakun mehevöityä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä seos kakun päälle. Lisää koristeeksi marsipaaniporkkanoita. Rakas tyttäreni väkersi nuo porkkanat kakun päälle. Yläkuvassa kakku on ollut jonkin aikaa jääkaapissa, jolloin porkkanat ovat saaneet "kiiltävän pinnan". Alla porkkanat odottamassa pääsyä kakun päälle.