Tämän herkullisen juustokakun ohjeen nappasin uusimmasta ET-lehdestä. Tätä tarjosin synttäreilläni. Aivan loistavan makuinen ja erittäin tuhti kakku. Suosittelen kokeilemaan, jos on juustokakun ystävä.

Pohja:

100g voita

1 dl ruokosokeria

1 kananmuna

2½ dl vehnäjauhoja

½ dl kaurahiutaleita

1 tl piparkakkumaustetta

Täyte:

2 prk (à 200g) vaniljarahkaa

2 prk (à 200g) maustamatonta tuorejuustoa

1½ dl sokeria

3 kananmunaa

½ dl perunajauhoja

100g valkosuklaata

Sekoita pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen kananmuna ja kuivat aineet. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Valmista täyte: Sekoita vaniljarahkaan tuorejuustot, sokeri, kananmunat ja perunajauho. Sulata valkosuklaa ja kaada täytteeseen. Sekoita tasaiseksi.

Painele taikina voidellun irtopohjavuoan (halk 24cm) pohjalle ja reunoille. Kaada täyte pohjan päälle.

Kypsennä 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä leivinpaperilla.

Tarjoa jäähtynyt torttu esim. mustaherukkahillon kanssa.