Tämä ohje on napattu kauraryynipussin kyljestä.

5 dl vettä

4 dl kaurahiutaleita

1 pss kuivahiivaa

2 rkl siirappia

1 tl suolaa

½ dl juoksevaa margariinia

6 dl vehnäjauhoja (minä laitoin osan leseitä ja sämpyläjauhoja)

Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen hiutaleet, joiden joukkoon on sekoitettu kuivahiiva. Lisää siirappi, suola, juokseva margariini ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Kaada reunalliselle uunipannulle leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle vähän jauhoja. Taputtele taikina tasaiseksi levyksi (n. 30x35cm). Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia. Leikkaa kohonnut levy taikinapyörällä neliöiksi. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.