Tänään on ollut kunnon lumipyry. Aamusta alkaen on lunta satanut ja sataa edelleen. Lunta on tullut reilusti, sen huomasi pihaa kolatessa...ja pahoin pelkään, että huominen aamu alkaa kolauksella...:)  Mutta aikaa jäi onneksi myös laskiaispullien tekoon. Täytyy myöntää, ettei minulla ole minkäänlaista muistikuvaa, koska olisin viimeeksi leiponut pullia, pitkä aika siitä joka tapauksessa on. Tämä ohje on Kotiruokaa kahdelle kirjasta. Tuossa kirjassa on kaikki ruoat pieninä annoskokoina. Kirjassa on myöskin hyvin selkeät ohjeet, kuinka mikin ruoka valmistetaan.

Pikkupullat (pellillinen)

2 dl maitoa

½ pala hiivaa

½ kananmuna (toinen puoli voiteluun)

½ tl suolaa

1 tl kardemummaa

3/4 dl sokeria

n. 6 dl vehnäjauhoja

75 g pehmeää margariinia tai voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon. Lisää kananmuna, suola, kardemumma, sokeri ja puolet jauhoista ja sekoita puuhaarukalla.

Lisää loput jauhot kädellä alustaen varoen kuitenkin laittamasta taikinaan liikaa jauhoja. Ahkeralla alustamisella saat aikaan pehmeän taikinan, joka on helppo leipoa. Sekoita margariini taikinaan kun se on sitkeää. Lisää vielä vähän jauhoja, jotta taikina lopullisesti valmistuu ja irtoaa käsistä.

Kohota taikina lämpimässä. Leivo jauhotetulla pöydällä pikkupulliksi (minulla tuli 10 kpl) ja kohota. Voitele kohonneet pullat kananmunalla.

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat keveitä ja kauniin ruskeita.