Hyvää ystävänpäivää!
Tämän todella helppotekoisen kakun ohjeen löysin ennen joulua Anna-lehdestä. Tämän kakun valmistamiseen et tarvitse sähkövatkainta. Koostumus on mutakakkumainen. Kakku kannattaa paistaa irtopohjavuoassa, johon on pohjalle laitettu leivinpaperia. Alkuperäisessä ohjessa kakun pinnalla on tuorejuusto-voi-tomusokeri kuorrute, mutta minä paistoin pelkän pohjan ja on herkkua! Vähän käteni tärisi ripotellessani tomusokeria muotin kanssa kakun pinnalle ;)
3 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaota
1½ dl voisulaa
1 dl rouhittua tummaa suklaata
2 kananmunaa
Sekoita kaikki taikina-ainekset keskenään puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä mehevän tahmaiseksi. Anna jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.
Kommentit