Pitkästä pitkästä aikaa tein lusikkaleipiä (ja samalla muistui mieleen, miksi en niitä usein ole tehnyt;)). Täytteeksi sopii loistavasti Lemon curd-tahna. Ohjeita löytyy monesta paikasta, tämä on Ruokatorstai-kirjasta. Koristeluun otin mallia Kinuskikissalta.

Taikina:

200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Väliin:
Lemon curd -tahnaa tai haluamaasi hilloa tai suklaalevitettä

Keitä rasva kattilassa kunnes se on saanut hieman väriä ja pintaan on muodostunut vaahtoa. Lisää sokeri ja anna jäähtyä. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää sekoittaen voi-sokerivaahtoon.

Painele taikinaa tiiviisti lusikkapesään ja siirrä siitä sormella työntämällä pellille tasainen puoli alaspäin. Paista 175 asteessa 10-15 min.  Anna jäähtyä.

Levitä tasaiselle puolelle Lemon curd -tahnaa ja laita vastakkain toisen pikkuleivän kanssa. Koristele haluamallasi tavalla.