Hauskaa vappua kaikille!
Tähän asti aina vapuksi ostin kaupasta donitseja/munkkeja, kun en ole itse halunnut rasvan kanssa leikkiä ;) Nyt ostin kaupasta donitsipellin ja totesin donitsien olevan helppotekoisia ja maukkaita. Samalla myös ehkä hivenen kevyempiä kuin uppopaistetut (jos ei kuorrutetta lasketa).
Tämä ohje on Maku-lehden seinäkalenterista (taitaa samainen ohje löytyä myös donitsivuoan mukana tulleesta lappusesta).
Ohjeesta tulee 12 donitsia.


50 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 dl maitoa
1 tl sitruunankuorta raastettuna (minä laitoin vaniljasokeria)

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Mausta sitruunankuoriraasteella. Sekoita tasaiseksi.
Paista kahdessa erässä. Voitele 6 syvennyksen donitsivuoka ja pursota taikinaa pussista syvennyksiin. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla 12-15 minuuttia.
Kumoa donitsit. Puhdista ja voitele vuoka uudelleen ja pursota lopputaikina syvennyksiin. Kypsennä ja kumoa donitsit.
Koristele jäähtyneet donitsit haluamallasi tavalla. Minulla kuorrutteena tummaa ja valkoista suklaata sekä tomusokerikuorrutusta.