Edelleen ohjeita Pipareista pitsikakkuun-kirjasta. Tämä ohje on kirjassa kakkuna, mutta itse tein siitä piirakkamaisen. Muistuttaa mokkapaloja.
150 g voita
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2½ dl maitokaakaojauhetta
2 dl kermaviiliä (tai piimää, jogurttia)
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
2 rkl voita
2 rkl vahvaa kahvia
1 dl maitokaakaojauhetta
tomusokeria
Sulata rasva. Sekoita sokerit joukkoon, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä nesteet ja kananmunat. Kaada taikina 1½-2 litraiseen kakkuvuokaan. Tai uunipellille, kuten minä tein. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia ( kun tekee pellille, niin noin puoli tuntia on paistoaika). Anna jäähtyä.
Valmista kuorrutus sulattamalla voi, sekoita kahvi ja maitokaakaojauhe joukkoon. Lisää tomusokeria niin paljon, että kuorrutteen voi levittää kakun päälle. Tasoita kuorrutus ja ripottele pinnalle esim. strösseleitä. Kun tekee pellillisen tätä, niin tuo kuorrute täytyy tehdä 1½-kertaisena.
Kommentit