Tämän omenapiirakan Lotta teki Ruokatorstai-kirjan ohjeen mukaan.

Hyvän makuinen piirakka

1250258442_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taikina:

150 g voita

1 dl sokeria

1 muna

½ dl mantelijauhetta

4 dl vehnäjauhoja

1 tl kanelia

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 l happamia omenalohkoja

1 dl siirappia

½ dl sokeria

½-1 dl vettä

1 dl rusinoita

1 tl kanelia

1 tl kardemummaa

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää rasvaseokseen ja sekoita taikinaksi. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Nosta omenalohkot kattilaan, lisää sokeri, siirappi, vesi, mausteet ja rusinat ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes omenat pehmenevät. Sekoittele, ettei seos pala pohjaan.

Levitä kuoritaikinasta kaksi kolmasosaa laakean paistovuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada täyte pohjaosan päälle ja tasoita.

Muotoile lopputaikina leivinpaperilla ohueksi, vuoan muotoiseksi levyksi ja nosta se paperin avulla täytteen päälle. Ummista reunat ja pistele kansiosaan muutamia reikiä.

Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia.

Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.