Tässä taas yksi loistava ja helppo sämpyläohje. Taikinaan voi lisätä vaikka mitä. Minä laitoin porkkana- ja juustoraastetta.

5 dl maitoa

50 g tuorehiivaa

1 tl suolaa

2 rkl sokeria

noin 9½ dl sämpyläjauhoja (minä laitoin 8½+ 1dl leseitä)

50 g voita

3 dl porkkanaraastetta

1 dl juustoraastetta

Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon suola ja sokeri. Alusta joukkoon jauhot, porkkanaraaste ja juustoraaste. Lisää viimeiseksi pehmeä voi. Tarkista taikinan pehmeys ja lisää tarvittaessa jauhoja..

Anna kohota lämpöisessä, vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä. Levitä kohonnut taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Jaa taikinapyörällä ruuduiksi.

Kohota ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Jos haluat rapeakuorisia sämpylöitä, jäähdytä ne peittämättä.

Ohje napattu Valion seinäkalenterista jokunen vuosi sitten.