Kauppoihin on tullut Valiolta "suolaisia" rahkoja. Ainakin palvatun lampaan kanssa tuo yrtti-rahka sopi loistavasti. Laitoin pohjaksi ruisjauhoja ja juustoraastetta sisältävän pohjan. Piirakasta tuli todella maukas.

Pohja:

2½ dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

1 dl juustoraastetta

150 g voita

½ dl kylmää vettä

Täyte:

300g palvattua lammasta

 1 prk Valio rahka yrtit

2 dl juustoraastetta

Valmista pohja: Sekoita jauhot ja juustoraaste keskenään. Lisää joukkoon pehmeä voi ja nypi sekaisin. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan ja reunoille. Laita jääkaappiin hetkeksi lepäämään.

Paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Levitä pohjan päälle kuutioitu lammas, rahka ja juustoraaste. Minulla oli lisäksi ruohosipulia. Anna hetki vetäytyä ennen tarjoilua. Jatka paistamista noin 20 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.