Olen aina pitänyt kaupan Punssirullista (ja Ikeastahan niitä saa suht edullisesti). Jokin aika sitten jossain blogissa törmäsin punssirullien ohjeeseen. Ja täytyy myöntää, että nämä itsetehdytkin ovat huippuhyviä. Nam ;)

100 g voita  
1 1/4 dl tomusokeria  
1 rkl tummaa kaakaojauhetta  
1 ½ dl keksinmuruja (Digestive)
2 ½ dl kakun muruja  
2 rkl punssia  
200-250 g vihreätä marsipaania  
120 g tummaa suklaata  

 

Ota voi huoneenlämpöön hieman pehmenemään. Vaahdota voi ja tomusokeri. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Massasta tulee hieman suklaamoussen tapainen. Murskaa keksit ja sokerikakunpalat ja lisää ne muuhun seokseen. Mausta seos punssilla ja laita kylmään odottamaan. Jaa marsipaani kolmeen yhtä suureen osaan ja kauli jokainen osa suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 20 x 7 cm). Jos marsipaani takertuu helposti kiinni, siivilöi tomusokeria muutaman kerran sen pintaan. Jaa täyte neljään osaan ja muotoile osista pitkulaiset täytteet marsipaanilevyille. Rullaa levyt marsipaanin avulla. Leikkaa rullista noin 4 cm mittaisia paloja. Sulata suklaa kattilassa koko ajan sekoittaen tai mikrossa noin 15 sekunnin välein sekoittaen. Pyörittele jokaisen punssirullan molemmat päädyt suklaassa ja laita leivinpaperin päälle jääkaappiin jähmettymään.