Tämä aivan loistava omenapiirakan ohje on Kaarina Roiniselta. Minä en pysty omenoita syömään, mutta aina on  "pakko" ottaa pieni pala tätä piirakkaa lämpöisenä (vaikka kärsinkin siitä jälkikäteen). Muulle perheelle tämä on the best omppupiirakka ohje;)

taikina:

150g margariinia tai voita

4½ dl vehnäjauhoja

1 rkl sokeria

2 dl kuohukermaa

½ tl hiivaa

Täyte:

2 rkl korppujauhoja

noin 3 omppua viipaloituna

1 dl fariinisokeria

kanelia

Pinnalle:

sokeria

Sekoita käsin pehmeän rasvan joukkoon vehnäjauhot ja sokeri. Liuota hiiva pariin ruokalusikalliseen kylmää kermaa ja lisää se taikinaan yhdessä loppukerman kanssa. Sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat.

Levitä pala kelmua työpöydälle ja siirrä taikina kelmulle. Pane toinen kelmupala päälle ja painele käsin litteäksi pitkänomaiseksi levyksi, näin taikinan jähmettyminen nopeutuu. Anna seistä kylmässä vähintään 20 minuuttia.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen taikinapala leivinpaperin päällä tai jauhoisella työpöydällä 30x30cm suuruiseksi levyksi. Tasoita reunat taikinapöyrällä ja vedä levy papereineen pellille.

Ripottele levylle korppujauho ja levitä päälle omenalohkot. Ripottele pinnalle fariinisokeria ja kanelia.

Kauli lopputaikina pohjalevyn suuruiseksi levyksi ja nosta omenien päälle. Leikkaa ylimääräiset taikinaosat pois ja painele reunat kiinni haarukalla.

Leikkaa pinta taikinäpyörällä kulmasta kulmaan ristiin kevyesti painaen. Jos taikinaa jää yli, kauli siitä ohut levy ja ota pienellä muotilla koristeet piirakan keskelle ja kulmiin.

Ripottele pinnalle tavallista sokeria. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 25-30 minuuttia.