Kesällä Hyvä Terveys -lehdessä oli tämä ohje. Kadotin kyseisen lehden, mutta onnekseni Kinuskikissan blogista bongasin tämän ohjeen. Itse pikkasen muuttelin ohjetta.

Täytetty poroleipä

Taikina:

3 dl maitoa

1 pss  kuivahiivaa

1 tl suolaa

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl siirappia

1½ dl kauraleseitä

1 dl perunasosejauhetta

2½ dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 sipuli

10 kirsikkatomaattia

½ punainen paprika

1 pkt kylmäsavuporo rouhetta

50 g palvattua kinkkua suikaloituna

ruohosipulituorejuustoa

Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää suola, öljy ja siirappi. Lisää 1dl vehnäjauhoja, johon olet sekoittanut kuivahiivan. Lisää pienissä erissä kauraleseet, perunasosejauho ja loput vehnäjauhoista. Anna kohota lämpimässä paikassa täytteen valmistamisen ajan.

Pilpusta sipuli ja paprika. Halkaise tomaatit. Kuullota kasvikset öljytilkassa. Lisää poro ja kinkku.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli leivinpaperinpäällä taikinasta soikio. Levitä pinnalle tuorejuusto ja puolet täytteestä. Käännä levyn reunoja hieman sisäänpäin ja taita keskiosaa kohti, jolloin reuna tulee hieman täytteen päälle. Tee toinen leipä samoin. Kohota liinan alla 10 minuuttia.

Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia.