Tämän hyvän ja maukkaan leivän ohje on 70-luvulta.

2 rkl siirappia

50 g voita

2 tl suolaa

½ l maitoa

50 g hiivaa

2½ dl grahamjauhoja

½ dl leseitä

n. 10 dl vehnäjauhoja

Sulata rasva isossa kattilassa ja lisää siihen siirappi, suola ja maito. Anna seoksen lämmetä kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon.

Sekoita grahamjauhot ja lese nesteeseen ja lopuksi vehnäjauhoja niin paljon, että taikinasta tulee pehmeää ja se irtoaa kulhosta ja käsistä. Kohota noin ½ h.

Kaaviloi kohonnut taikina kahdeksi levyksi ja kohota. Jaa taikinapyörällä levyt ruuduiksi.

Pistele haarukalla ja paistaa 225 asteessa noin 15 minuuttia (vaalean ruskeaksi).

Grahamjauhojen sijaan voi käyttää myös ruijauhoja ja leseet voi jättää kokonan pois.