Vietimme mieheni kanssa viime viikon aurinkoisessa ja lämpöisessä Dubaissa. Oli ihanaa päästä täältä lumen keskeltä nauttimaan auringosta ja lämmöstä. Edellisen kerran olimme olleet Dubaissa kuusi vuotta sitten. Silloin lapset olivat mukanamme. Kyllä oli paikka muuttunut viime kerrasta.

Nyt on taas akut ladattu ja jaksaa pyörittää arkirutiinia. Lumet olivat sulaneet hyvää vauhtia lomamme aikana. Maanjäristys jäi kohdaltamme kokematta, mutta onneksi mitään vahinkoa ei tapahtunut (ei edes lumet tippuneet talon katolta).

Tässä muutamia kuvia matkaltamme.

Dubai ehkä tunnetaan parhaiten tästä 7 tähden hotellista, Burj al Arabista.

Marinat Jumeirahin aluella oli mukava käyskennellä.

Dubaissa sijaitsee myös tämä maailman korkein rakennus, Burj Khalifa 828m. Torni oli todellakin korkea.

Palmusaarella kävimme myöskin. Palmun "runkoon" pääsee ajelemaan, mutta "lehdille" jos haluaa, niin pitää siellä asuvan ilmoittaa vartijalle etukäteen kuka on tulossa ja milloin. Palmusaaren reunaa kiertää leveä kivikaistale. Tässä Atlantis the Palm-hotelli.

Ostoskeskuksia Dubaissa on monia, me kävimme jokusessa. Tässä suurin, Dubai mall. Sieltä löytyi mm. luistelurata ja suuri akvaario. Mall of Emiratessa kävimme myöskin, siellä on se kuuluisa laskettelurinne.

Ostoskeskuksissa oli "käyttäytymissäännöt".

"Lähiostarimme" oli Burjuman, joka on erikoistunut muotiliikkeisiin. Siellä oli ihania sohvia käytävillä, joissa sai lepuuttaa jalkojaan.

Hyvin vähän otimme kuvia ruoista joita söimme. Mutta tässä Japanilaisessa kävimme useamman kerran. Nämäkin kuvat muistimme ottaa, kun olimme jo aloittaneet ruokailun ;D. Ruoka oli hyvää ja edullista. Lisäksi sitä oli runsaasti.

Tässä paikallisia bussipysäkkejä.

Metrolla oli helppo kulkea paikasta toiseen. Tällä hetkellä on punainen linja auki. Metrot olivat siistejä, niissä ei ollut kuljettajia.

Abroilla pääsi edullisesti ja helposti Greekin yli.

Näillä vanhoilla veneillä edelleen kuljetetaan tavaraa esim. Intiaan.

Kuva Greekin varrelta.

Dubai on käymisen arvoinen kohde. Mielestäni enemmän kaupunki- kuin rantalomakohde. Ei ehkä kaikkein paras kohde lasten kanssa. Myöskin, jos haluaa lomallaan juoda alkoholia, niin silloinkin tämä on väärä paikka.

Pukeutumisen suhteen on toivottavaa, että olkapäät ja polvet ovat peitettynä. Vaikkakin turisteja kyllä näkyi, jotka eivät tuota noudattaneet. Käsikädessä voi kaupungilla kävellä, mutta ei sen enempää... Dubai on siinäkin mielessä kiva kohde, että siellä saa kävellä ihan rauhassa, ei tarvitse pelätä, että joku varastaa esim. lompakkosi. Dubaihin kannattaa lähteä vähin varustein, siellä on paljon ihanaa ostettavaa. Vaatetta tulikin kiitettävästi hankittua, kuten myös uusi käsilaukku, matkalaukku, lompakko...