Ostin jokin aika sitten aivan mahtavan opuksen; Kinuskikissa leipoo. Siinä on kirja, jossa on paljon hyviä ohjeita, sekä suolaisia että makeita. Olen etsimässä kuivien kakkujen ohjeita tyttäreni lakkiaisiin, enkä halua tehdä samoja kakkuja kuin mitä oli viime vuonna toisen tyttäreni lakkiaisissa. Kuorrutin kakun nyt vain tomusokerilla, mutta juhlissa suklaa ja kirsikat kuulostavat herkuliselta. Kakku oli ihan kivan makuinen, mutta taidan vielä jatkaa etsiskelyä (tosin täydellinen kuivakakun ohjehan minulla jo on, mutta se oli tarjolla viime vuonna...)

80g tummaa suklaata

175 g voita

2 dl sokeria

2 kananmunaa

2½ dl vehnäjauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl kermaa

Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kananmunat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita lopuksi joukoon suklaarouhe.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 40-50 minuutia (minulla oli ala-tasolla 45 min). Testaa kypsyys.

Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassa enenn kumoamista lautaselle.

Koristele tomusokerilla tai sulatetulla suklaala ja kirsikoilla.