Minusta itse tehty lihapiirakka on parempaa kuin kaupan piirakat. Varsinkin kun itse tekee pohjankin, niin maku on parempi. Tämän ohjeen olen joskus leikannut jostain lehdestä.

Rahkavoitaikina:

250g maitorahkaa

250g voita

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

3 dl vettä

3 dl maitoa

lihaliemikuutio

2 dl puuroriisiä

500 g jauhelihaa

3 kovaksi keitettyä kananmunaa

Sekoita maitorahkaan pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna taikinan levätä jääkaapissa tunnin verran.

Tee täyte. Kaada riisit kiehuvaan, lihaliemikuutiolla maustettuun veteen. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää maito. Hauduta, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Jäähdytä. Ruskista jauheliha, hienonna kananmunat. Yhdistä täytteen ainekset ja mausta seos makusi mukaan. Itse laitan kananmunat viipaleina täytteen päälle. Tuolloin ne on helppo ottaa pois, niin halutessaan.

Kauli puolet taikinasta uunipannun kokoiseksi levyksi. Levitä jäähtynyt täyte. Kauli toinen puoli taikinasta kanneksi. Taita kannen reunat pohjan alle. Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.