Torstaina tullessani töistä kotiin, oli nuorempi tyttäreni leiponut kaurakeksejä. Ohje on Kaarina Roinisen keittokirjasta, jossa on paljon hyviä ohjeita.

1 dl kauraleseitä

2½ dl kaurahiutaleita ( tyttäreni käytti 3½ dl kaurahiutaleita, ei leseitä lainkaan)

½ dl vehnäjauhoja

2½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

½ tl leivinjauhetta

100 g sulatettua margariinia tai voita

½ dl siirappia

½ dl kuohukermaa

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon sulatettu ja jäähdytetty rasva, siirappi sekä kerma.

Ota taikinasta kahdella teelusikalla pieniä nokareita pellille leivinpaperin päälle. Jätä tilaa, sillä keksit leviävät uunissa. Paista 200 asteessa uunin ylätasolla 5-7 minuuttia. Anna jäähtyä.