Tein juhliin kolme täytekakkua. Yhdessä oli täytteenä mustikka- ja valkosuklaamousse. Kahdessa mansikka- ja valkosuklaamousse. Mustikkakakkuun tein täytteet puolikkaina ja kahteen mansikkakakkuun riitti alla olevat ohjeet. Sokerimassapäällysteiset kakut kestivät hyvin lämpöisen juhlapäivän.


Mustikka kakussa on pohjana 6 kananmunan kakkupohja. Mansikkakakut on tehty 4 kananmunan tummiin kakkupohjiin.

Mustikka/mansikkatäyte:

5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl mustikoita soseutettuna
1/2 dl vettä

Valkosuklaamousse:
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
tilkka vettä

Kostutus: maitoa ja vaniljasokeria

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla

Valmista mustikka/mansikkamousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Paseeraa mustikat siivilän läpi painellen (soseuta mansikat). Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mustikat/mansikat. Liota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Levitä pohjan päälle. Lisää kakkulevy ja kostuta se.

Valmista valkosuklaamousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet. Kaada pohjan päälle.

Lisää lopuksi viimeinen kakkulevy ja kostuta sekin. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa.

Kumoa kakku tarjoiluvadille. Vatkaa kermaa tarttumapinnaksi sokerimassalle. Kauli sokerimassa ohueksi levyksi ja aseta kakun päälle. Tee mustasta sokerimassasta hattuun nauha ja lippa. Lyyra on myös tehty sokerimassasta.

Täältä löytyy hyvät ohjeet kakun muotoilemiseen.