Pitkästä aikaa tein pikkuleipiä. Tämä aivan ihana suussasulavien keksien ohje on Kliivian keittiöstä. Kuva ei kerro kaikkea.

200 g voita

1½ dl fariinisokeria

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

½ tl suolaa

3½ dl karkeaksi rouhittuja maissihiutaleita

2½ dl kaurahiutaleita

120 g tummaa suklaata

120 g valkoista suklaata

1½ dl rouhittuja pähkinöitä

Vatkaa voi, fariinisokeri, vaniljasokeri, sokeri ja kananmuna kuohkeaksi suuressa kulhossa. Sekoita vehnäjauhot, sooda ja suola toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos ja kaikki muut aineet voivaahtoon. Sekoita hyvin.

Ota taikinasta palleroita uunipellille leivinpaperin päälle. Muotoile ne pyöreäksi ja litistä hieman. Jätä keksien väliin tilaa (eivät pahemmin leviä paistuessaan).

Paista 190 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes ovat kullankeltaisia. Anna jäähtyä hetki ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään. Pikkuleivät kovettuvat jäähtyessään.