Tämä ihanuus odotti meitä yksi ilta töistä tullessamme. Tyttäremme oli lomallaan intoutunut leipomaan ;)

250g  voita

1 dl sokeria

4 dl ruisjauhoja

1 dl ohrajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 l mustikoita

1 rkl perunajauhoja

3/4 - 1 dl sokeria

Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää ruisjauhot ja ohrajauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele noin 2/3 taikinasta korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ja reunoille.

Lisää jäisiin mustikoihin 1 rkl perunajauhoja ja kaada mustikat vuokaan pohjan päälle. Ripottele mustikoiden pinnalle sokeri. Peitä mustikat lopulla taikinalla.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa haaleana vaniljajäätelön kanssa.

Ohje helmikuun RuokaPirkasta.