Minun oli tarkoitus tehdä kalkkunapiirakkaa nyt iltapalaksi. Päivä ruoalta oli jäänyt keitettyjä perunoita yli, joten päätin lisätä ne piirakan täytteeseen. Yllätyin itse, miten hyvin tuo peruna sopii piirakan täytteeseen.

Pohja:

150 g voita

3½ dl vehnäjauhoja

2 rkl vettä

Täyte:

200 g kypsää kalkkunaa suikaloituna

3 keitettyä perunaa

½ punainen paprika

2 dl kermaa

2 dl juustoraastetta

100g ruohosipuli tuorejuustoa

1 ananasrengas viipaloituna

Nypi pehmeä voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Kuumenna pannulla kalkkunanpalat, perunakuutiot ja paprika. Lisää kerma ja juustoraaste. Mausta hyvin ja lisää ananaspalat.

Paista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Lisää täyte ja jatka paistamista noin 20 minuuttia.