Minun oli tarkoitus tehdä kalkkunapiirakkaa nyt iltapalaksi. Päivä ruoalta oli jäänyt keitettyjä perunoita yli, joten päätin lisätä ne piirakan täytteeseen. Yllätyin itse, miten hyvin tuo peruna sopii piirakan täytteeseen.
Pohja:
150 g voita
3½ dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
Täyte:
200 g kypsää kalkkunaa suikaloituna
3 keitettyä perunaa
½ punainen paprika
2 dl kermaa
2 dl juustoraastetta
100g ruohosipuli tuorejuustoa
1 ananasrengas viipaloituna
Nypi pehmeä voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Kuumenna pannulla kalkkunanpalat, perunakuutiot ja paprika. Lisää kerma ja juustoraaste. Mausta hyvin ja lisää ananaspalat.
Paista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Lisää täyte ja jatka paistamista noin 20 minuuttia.
Kommentit