Meillä oli eilen iltaruokana tortilloja. Siitä jäi kanajauhelihaa ylitse, jonka päätin tänään käyttää pikkupiiraiden täytteeksi.
Tällä samalla ohjeella olen aiemminkin tehnyt piirakoita, mutta eri täytteellä. Pohja on helppo käsitellä ja tehdä.
Pohja:
5½ dl vehnäjauhoja
150 g voita
2 dl maitoa
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
Täyte:
maustettua kanan jauhelihaa
paprikaa
ruohosipulia
tuorejuustoa
juustoraastetta
Nypi jauhot (joihin olet sekoittanut kuivahiivan), suola ja voi keskenään. Lisää reilusti kädenlämpöinen maito joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina 18 osaan ja pyörittele palat palloiksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.
Paina kohonneisiin pulliin juomalasilla syvennys ja voitele reunat munalla. Voitele tuorejuustolla syvennykset. Lisää jauheliha, paprikasilppu ja ruohosipuli. Mausta mielesi mukaan ja lisää juustoraaste.
Paista 225 asteessa (kiertoilma 200) noin 15-20 minuuttia (kiertoilmalla vähemmän). Nauti iltateen kanssa.
Kommentit