Kesällä Hyvä Terveys -lehdessä oli tämä ohje. Kadotin kyseisen lehden, mutta onnekseni Kinuskikissan blogista bongasin tämän ohjeen. Itse pikkasen muuttelin ohjetta.
Täytetty poroleipä
Taikina:
3 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl siirappia
1½ dl kauraleseitä
1 dl perunasosejauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 sipuli
10 kirsikkatomaattia
½ punainen paprika
1 pkt kylmäsavuporo rouhetta
50 g palvattua kinkkua suikaloituna
ruohosipulituorejuustoa
Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää suola, öljy ja siirappi. Lisää 1dl vehnäjauhoja, johon olet sekoittanut kuivahiivan. Lisää pienissä erissä kauraleseet, perunasosejauho ja loput vehnäjauhoista. Anna kohota lämpimässä paikassa täytteen valmistamisen ajan.
Pilpusta sipuli ja paprika. Halkaise tomaatit. Kuullota kasvikset öljytilkassa. Lisää poro ja kinkku.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli leivinpaperinpäällä taikinasta soikio. Levitä pinnalle tuorejuusto ja puolet täytteestä. Käännä levyn reunoja hieman sisäänpäin ja taita keskiosaa kohti, jolloin reuna tulee hieman täytteen päälle. Tee toinen leipä samoin. Kohota liinan alla 10 minuuttia.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Kommentit