Tämä täytekakku matkasi äidilleni äitienpäiväkahville.

Pohja:

4 kananmunaa

1½ dl sokeria

1½dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta (tumma)

1½ tl leivinjauhetta

Täyte 1:

1½ dl puolukkasurvosta

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1½ dl Flora vispiä

3 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 liivatelehteä

Täyte2:

½ pss Fani-paloja (itselläni oli tupla-suklaa)

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl Flora vispiä

100 g  maitosuklaata

1 tl vaniljasokeria

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon keveyesti nostellen. Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakku ja jäähdytä.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Sekoita maidon joukkoon vaniljasokeri kostusta varten. Tee täyte nro 1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, sokerit ja puolukat. Tarkista maku (tarvittaessa lisää sokeria). Liuota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja laita täytteen päälle toinen kakkulevy. Kostuta se.

Tee täyte nro 2. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita täytteen joukkoon. Lisää lopuksi Fani-pala rouhe. Sekoita. Kaada pohjan päälle ja laita kansilevy. Anna kakun kostua ja hyytyä kylmässä painon alla seuraavaan päivään.

Levitä sokerimassan alle vähän vatkattua Flora vispiä. Kauli sokerimassa sopivan kokoiseksi ja aseta kakun päälle. Koristele reunat Flora vispi pursotuksilla. Koristele kukin ja perhosin.

Tämä kakku on koottu eri ohjeista. Kakku oli kivan raikas, ei liian makea.