Monessa blogissa olen törmannyt tähän ohjeeseen. Vanukas teki pohjasta ihanan mehevän. Geishaa minulla ei ollut tarpeeksi päällistä varten ("johonkin hävinnyt" ), joten laitoin lisäksi tummaa suklaata (varmasti olisi pelkästä Geishasta tuo päällinen makoisampi).

Pohja:

2 munaa

2 dl sokeria

75 g voisulaa

1 prk (120 g) karamelli-suklaavanukasta

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1½ tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri, kääntele vaahdon sekaan vuorotellen jäähtynyttä voisulaa, vanukasta ja keskenään sekoitettuja kuivia aineita. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista 175 asteessa, niin kauan että taikina on keskeltäkin kypsää. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista.

 

Kuorrutus:

150 g geishasuklaata (minulla siis levy Geishaa ja loput tummaa suklaata)

60 g voita (huoneenlämpöisenä)

Laita ainekset kulhoon ja sulata vesihauteessa. Levitä kuorrutus pohjalevyn päälle ja ripottele pinnalle esim. nonparelleja. Anna kovettua ennen paloittelemista