Tämä ihanuus odotti meitä yksi ilta töistä tullessamme. Tyttäremme oli lomallaan intoutunut leipomaan ;)
250g voita
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 l mustikoita
1 rkl perunajauhoja
3/4 - 1 dl sokeria
Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää ruisjauhot ja ohrajauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele noin 2/3 taikinasta korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ja reunoille.
Lisää jäisiin mustikoihin 1 rkl perunajauhoja ja kaada mustikat vuokaan pohjan päälle. Ripottele mustikoiden pinnalle sokeri. Peitä mustikat lopulla taikinalla.
Paista 200 asteessa noin tunti.
Tarjoa haaleana vaniljajäätelön kanssa.
Ohje helmikuun RuokaPirkasta.
Kommentit