Tämäkin ohje on samaisesta kirjasta kuin tuo aiempi kuivakakku. Tosin olen jo samalla ohjeella leiponut piirakan vuonna 2009. Oli Kinuskikissalta loistava idea tehdä pieniä piiraita. Taikina on todella helppo käsitellä. Minulla ei ollutkaan kotona hiivaa, joten korvasin sen leivinjauheella, onnistui niinkin nuo piiraat. Täytteeksihän voi laittaa mitä tahansa, minulla oma sovellus täytteestä. Pohja siis Kinuskissan kirjasta.

Taikina:
3 dl maitoa
25 g hiivaa (minä laitoin 1 tl leivinjauhetta)
1/4 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
1½ dl leseitä
100g perunamuusijauhetta
2½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 dl kinkkusuikaleita
½ dl kermaa
1 dl juustoraastetta
pala vuohenjuustoa
1 kananmuna
mausteeksi paprikaa, pippuria
kirsikkatomaattia viipaloituna

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, öljy ja siirappi.
Sekoita taikinaan pienin erin yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita tasisieksi.
Anna taikina kohota täytteen peitettynä täytteen valmistamisen ajan.
Sekoita täytteen aineet keskenään, paitsi kirsikkatomaatit. Mausta makusi mukaan.
Kauli taikinasta levy ja ota pyöreällä muotilla (halk. 9cm) ympyröitä. Tarvittaessa taikinan voi kaulia uudelleen. Levitä täyte pohjien päälle keskelle ja lisää kirsikkatomaattiviipaleet. Rypytä reunat kuin karjalanpiirakassa.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.